Pagina's

vrijdag 20 mei 2022

Tom ka khai













  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 cm gember, fijngesneden
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 200 gr. champignons, in plakjes
  • 2 eetl. vissaus
  • 75 gr. taugé
  • 1 handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, in partjes

Verhit de bouillon in een soeppan en voeg het citroengras, de knoflook, gember en rode peper toe. Laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Voeg vervolgens de kipfilet, kokosmelk, suiker en champignons toe en laat nog circa 20 minuten pruttelen. Schep de kipfilet uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Leg de kip terug in de pan, voeg de vissaus en taugé toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de koriander en partjes limoen.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten