- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 300 gr. snijbonen
- 1 eetl. olijfolie
- 250 gr. magere spekjes
- 1 eetl. honing
- 2 eetl. water
- 125 ml. creme fraiche
- 2 stronken witlof
- gedroogde tomaatjes op olie (eigen initiatief)
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor. Tomaatjes erbij. Neem de pan van het vuur.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in reepjes.
Giet de aardappelen af. Stamp ze samen met de crème fraiche met een pureestamper tot puree. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot.
Bron: Allerhande