Pagina's

woensdag 1 juni 2016

Aardbeienmousse















  • 300 gr. aardbeien (kamertemperatuur)
  • 100 ml. Moscato d'Asti (kamertemperatuur)
  • 25 gr. poedersuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 150 ml. slagroom
  • 10 blaadjes verse munt

Laat de gelatine weken in koud water. Doe 2 eetl. Moscato in een steelpan, de rest in een kom. Voeg aardbeien, poedersuiker en munt toe aan de kom en pureer glad. Verhit de Moscato in de steelpan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer ze van het vuur af erdoor tot ze helemaal opgelost zijn. Zet de pan in een bodempje koud water in de gootsteen en laat al roerend 1 minuut snel afkoelen tot kamertemperatuur. Roer goed met een lepel door de aardbeienpuree. Klop in een andere kom met de mixer de slagroom stijf, maar niet te boterig. Spatel die door het aardbeienmengsel tot een luchtige roze mousse. Doe in 4 glazen en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met een extra aardbei en serveer er een ijskoud glaasje Moscato d'Asti bij.

Bron: Karin Luiten, de makkelijke keuken 

Populaire recepten