Pagina's

donderdag 2 juni 2016

Flammkuchen Elzasser Art

















Voor 1 grote bakplaat van 40 x 40 cm
  • 250 gr. bloem
  • 150 ml. lauw water
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 1 theel. zout
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote, rode ui
  • 125 gr. spekjes
  • 125 ml. creme fraiche, op kamertemperatuur
  • 125 ml. volle kwark, op kamertemperatuur
  • zwarte peper

Zeef de bloem boven een grote kom. Strooi zout aan de ene kant, gist aan de andere kant. Giet er water en olijfolie bij. Meng met een vork even door elkaar en kneed dan met de hand tot een samenhangend deeg. Haal uit de kom en kneed op het aanrecht zeker 5 min. stevig door. Lekker duwen, slaan en trekken. Leef je uit. Leg de deegbal terug in de kom, bedek met plasticfolie en laat 1 uur op een warme plek rijzen tot 2 keer zo groot. Verwarm intussen de oven voor op 225 of zelfs 250 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en duw met je vingers het deeg uit over de hele plaat. Roer creme fraiche en kwark door elkaar en smeer erover uit. Bestrooi met rode ui en spekjes en maal er royaal peper overheen. Laat nog 15 min. narijzen. Bak 15 min. in de oven tot het deeg knapperig en lichtbruin oogt.

Bron: Karin Luiten, de makkelijke keuken

Populaire recepten