Voor 10 stuks:
- 450 gr. diepvriesspinazie, ontdooid
- 2 eieren, losgeklopt
- 150 gr. feta
- handje dille, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 25 gr. pijnboompitten
- 1 theel. citroenrasp
- 10 vellen filodeeg, ontdooid
- 4 eetl. olijfolie
Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng in een kom de spinazie met de eieren en verkruimel de feta erboven. Voeg de dille, knoflook, pijnboompitten en citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de vellen filodeeg met de olijfolie en schep wat van het spinaziemengsel aan de onderkant. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog twee keer naar elkaar toe tot het goedgevulde driehoekjes zijn. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg tot je 10 driehoekjes hebt. Leg de hapjes op de bakplaat en bak de spanakopita in de oven in circa 25 minuten knapperig en goudbruin. Lekker met tzatziki of tomatenchutney.
Variatie: gesnipperde ui toevoegen.
Bron: Boodschappen