- 500 gr. verse ricotta
- 25 gr. geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 theel. gedroogde munt
- 4 eetl. verse munt, fijngesneden
- 100 gr. spinazie, grof gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ei, losgeroerd
- 50 gr. volkorenmeel + wat extra
- 80 ml. milde olijfolie
Doe de ricotta met de kaas, munt, spinazie, knoflook, zout, peper, het ei en meel in een kom. Meng alles goed door elkaar. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bestuif je handen met meel en draai van het ricottamengsel balletjes van zo'n 6 cm doorsnee. Plet ze licht en bak de koekjes met een paar tegelijk in 5 min. goudbruin en knapperig. Keer ze halverwege. Houd ze warm terwijl de de rest van de koekjes bakt.
Bron: Delicious Magazine