Pagina's

woensdag 6 januari 2016

Chia-boekweitpannenkoeken












  • 2 eetl. chiazaad
  • 150 gr. boekweitmeel
  • 300 ml. kokosmelk
  • 200 ml. water
  • snuf himalayazout
  • kokosolie

Meng in een klein kopje het chiazaad met 6 eetl. water en laat minimaal 5 min. staan. Roer deze ei-vervanger nog een keertje goed door totdat je een puddingachtige substantie krijgt. Doe meel, melk, 200 ml. water en zout met het chiamengsel in een beslagkom. Meng met een staafmixer tot een egaal beslag. 

Laat de pan vooraf goed warm worden met wat kokosolie. Schep met een soeplepel beslag in de pan en verdeel dat door de pan schuin te houden zodat de bodem vrijwel helemaal bedekt is. Een beetje ruimte overlaten is handig bij het omkeren.

Keer de pannenkoek voorzichtig om als er bubbeltjes op komen of als de zijkanten beginnen te krullen. Gooien lukt met deze pannenkoeken niet. Serveer met een lekkere frambozenjam, notenpasta, ahornsiroop, kokosrasp, gehakte nootjes en verse aardbeien.

Bron: Vegadutchie

Populaire recepten