Pagina's

maandag 6 november 2023

Yoghurtmousse met limoen en kokos

















  • 1,5 blaadje gelatine
  • 3 limoenen
  • 100 ml yoghurt Griekse stijl
  • 50 gr. suiker
  • 200 ml. slagroom
  • 3 eetl. gemalen kokos

Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil. Meng in een schaaltje de yoghurt met 25 g suiker en de limoenrasp. Pers de 3 limoenen uit en meet 75 ml limoensap af.

Breng in een steelpan het limoensap tegen de kook aan. Neem het limoensap van het vuur en los al roerend de goed uitgeknepen gelatine in het warme sap op. Laat 5 min. afkoelen.

Klop de slagroom met de resterende suiker stijf. Meng het limoensap door de yoghurt. Spatel er de slagroom en 2 el gemalen kokos luchtig door.

Schep de limoen-mousse in 4 schaaltjes of (wijn)glaasjes en bestrooi met de rest van de kokos. Zet de mousses 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Populaire recepten