Pagina's

zaterdag 4 november 2023

Circassische kip












  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1/4 theel. cayennepeper
  • 1 eetl. walnootolie
  • 2 kipfilets
  • 4 kippenvleugeltjes
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, grof gesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes peterselie
  • 1 takje tijm
  • 6 peperkorrels
  • 1 theel. korianderzaadjes
  • 250 gr. walnoten, geroosterd
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 4 tenen knoflook, geperst

Bak het paprikapoeder en de cayennepeper in 2 min. in een droge kleine koekenpan geurig. Voeg de walnootolie toe en zet weg.

Doe de kip in een grote braadpan met de ui, bleekselderij, wortel, laurier, peterselie, tijm, peper en koriander. Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en laat in 15-20 min. gaar sudderen op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de kip in de bouillon afkoelen. Haal de kip uit de pan en zet de bouillon weer op het vuur. Laat in 20-25 min. tot de helft inkoken. Zeef het kookvocht, schep het vet eraf en bewaar het. Verwijder het kippenvel en snijd de kip in kleine stukjes. Doe het vlees in een kom, breng op smaak met peper en zout en schep er wat kookvocht over om het vochtig te houden. Zet opzij.

Maal de walnoten in een keukenmachine tot een grove pasta (bewaar een paar noten voor garnering). Meng het brood met 1,25 dl bouillon en doe het in de keukenmachine. Meng alles via de interval. Doe het paprikapoeder, knoflook en wat zout en peper erbij en meng tot een gladde pasta. Voeg geleidelijk 2,5 dl. warme kippenbouillon toe tot het mengsel dun genoeg is om uitgeschonken te worden. Voeg eventueel meer bouillon toe. Let op, hoeft ook niet té dun!

Meng de helft van de saus met de kip en schep de kip op een serveerschaal. Schenk de resterende saus erover en bestrooi met wat walnoten. Serveer op kamertemperatuur.

Populaire recepten