Pagina's

donderdag 21 juli 2016

Toast met avocadoboter en tomatensalsa

















  • 2-3 goed rijpe avocado's, op kamertemperatuur
  • 60 gr. boter, zacht geworden (paar uur op kamertemperatuur, niet op vuur smelten), in blokjes van 2 cm
  • 3 limoenen voor 1,5 eetl. rasp en 1,5 eetl sap
  • 10 dragonblaadjes, grof gehakt
  • 10 gr. dille, grof gehakt
  • 200 gr. cherrytomaatjes, in vieren
  • 2 theel. kappertjes, fijngehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 1 klein teentje knoflook, gehalveerd
  • 1/4 theel. komijnzaad, geroosterd en geplet
  • zout en peper

Pureer de avocado en de boter met de helft van de limoenrasp, de helft van het sap en 1/2 theel. zout met de staafmixer of in de kleine kom van een keukenmachine. Pureer alles glad. Schep in een kom, voeg 2/3 van de dragon en dille toe en meng alles. Zet 10 min. in de koelkast.

Meng voor de salsa de tomaten met de kappertjes, limoenrasp en sap, olijfolie en wat peper. Zet opzij tot gebruik.

Gril of rooster het brood, wrijf de sneden aan één kant in met de knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer elke snee met de avocadoboter. Verdeel de tomaten erover. Bestrooi met komijnzaad en de overgebleven kruiden. Maal er nog wat peper over, besprenkel met olie en dien op.

Bron: Simpel, Ottolenghi

Populaire recepten