Pagina's

dinsdag 5 juli 2016

Raw limoentaart








Bodem:

  • 255 gr. amandelen
  • 12 medjouldadels
  • 1 theel. vanillepoeder of essence
  • snuf zout

Vulling:

  • 225 gr. rauwe cashewnoten, min. 3 uur geweekt in ruim water
  • 70 gr. kokosolie, gesmolten
  • 80 ml. ahornsiroop
  • sap van 2 sappige limoenen
  • 1 theel. vanillepoeder of essence
  • snuf zout

Vet een taartvorm van 20 cm in met een beetje kokosolie. Doe amandelen, dadels, vanillepoeder met een snuf zeezout in de keukenmachine. Laat alles draaien tot het plakkerig aanvoelt. Als dat niet zo is, kun je er nog een paar dadels bij doen. Verdeel het mengsel over de taartvorm en druk het goed aan. Maak de keukenmachine schoon.

Spoel de cashewnoten af en doe ze samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Laat draaien tot er een egaal mengsel ontstaat. Proef en voeg naar smaak nog wat vanille of limoen toe. Schep de limoencreme in de taartvorm en verspreid met een spatel goed over de bodem.

Zet de taart min. 2 uur in de vriezer en haal hem er een half uur voor het serveren uit. Garneer met eetbare bloemen, kokosvlokken, limoenrasp en/of vers fruit. 

Bron: Vegadutchie

Variatie: je kunt de vulling ook in 3 delen en 3 soorten fruit mee laten draaien en die als verschillende laagjes op de taart smeren. Wat geraspte kokos door de bodem. 

Populaire recepten