Pagina's

woensdag 6 juli 2016

Rode-uien chutney












  • 3 rode uien, halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. biologische balsamico-azijn
  • 2 theel. bruine basterdsuiker
  • 40 gr. rozijnen
  • versgemalen zwarte peper

Fruit de uien met knoflook 15 min. op laag vuur in olijfolie. Voeg balsamico en basterdsuiker toe en laat nog 10 min. inkoken. Roer de gewassen rozijnen erdoor. Breng op smaak met zwarte peper. Laat nog even inkoken en laat daarna afkoelen.

Kleine moeite, snel klaar en een groot succes. Mijn moeder vond deze zelfgemaakte chutney heerlijk. Vooral lekker op stokbrood, dik besmeerd met wat geitenkaas. En natuurlijk een goed glas wijn erbij!

Populaire recepten