Pagina's

vrijdag 22 augustus 2014

Fluwelige maissoep







  • 1 blik mais (uitgelekt 285 g)
  • 1 grote ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 lente-uitjes
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetl. boter
  • snuf cayenne

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes 2 min. Spoel de mais af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de ui. Laat op rustig vuur 10 min. goudbruin bakken. Schep 2 lepels mais uit de pan en hou apart voor garnering. Voeg de liefst hete bouillon toe, plus zout, peper en cayenne. Breng aan de kook en laat onder deksel op laag vuur 15 min sudderen. Passeer door de passevite en voeg room, kaas en limoensap toe. Proef of er nog wat zout, peper of limoen in moet. Garneer met achtergehouden mais en ringetjes lente-ui.

Je kunt ook een Parmezaanse kaas-korst mee laten trekken. Wel verwijderen voordat je alles door de passevite doet.

Bron: Karin Luiten, Vega

Populaire recepten