- 200 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- 4 kipfilets
- 200 g (gemengde) sla
- 2 avocado's, in plakjes
- 1 paprika, in reepjes
- 75 g taugé, geblancheerd
- paar takjes munt, grof gehakt
- 1/2 rode peper, in dunne ringen
Dressing: - rasp en sap van 1 limoen
- 2 eetl. pindakaas
- 1 eetl. zoete chilisaus
- 1 theel. vissaus
Breng een pannetje met kokosmelk en kippenbouillon aan de kook. Leg de kip erin en zorg dat ze helemaal onder staan. Pocheer de filets 10-15 minuten totdat ze gaar zijn. Neem uit de bouillon en laat afkoelen. Bewaar de bouillon of serveer meteen als soep.
Klop de ingrediënten voor de dressing met een klein scheutje van de bouillon tot een romige dressing.
Verdeel de sla over kommen en garneer met de avocado, paprika en taugé. Snijd de gepocheerde kip in plakken en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de munt en rode peper.
Bron: Boodschappen