- 1 kg aardappelen
- 160 gr tonijn uit blik, in olie
- 1 kropsla, in grove stukken
- 1 courgette, dunne plakken
- 1 bosje bosui, dunne ringen
- 1 citroen, rasp en sap
- 1 eetl. kappertjes
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Giet ondertussen de tonijn af in een zeef en vang de olie op. Meng de tonijn met de kappertjes en 2 el citroensap (per 4 personen), laat staan tot gebruik. Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en roerbak de courgette en bosui 2 min. op hoog vuur.
Giet de aardappelen af en bewaar 100 ml kookvocht. Stamp de aardappelen met het kookvocht en citroenrasp tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kropsla, courgette en bosui erdoor. Verdeel de tonijn over de stamppot.
Variatie: (geroosterde) paprika, gekookt ei
Bron: Allerhande