- 4 blaadjes gelatine
- 1 grote, rijpe mango, in blokjes
- 75 g suiker
- rasp en sap van 2 limoenen
- 100 ml kokosmelk
- mespunt citroengraspoeder
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Pureer de mango met de staafmixer glad.
Verwarm 3 eetlepels van de suiker met 4 eetlepels water al roerend in een (steel)pannetje tot de suiker is opgelost. Roer het limoensap en 1 theelepel limoenrasp erdoor en laat staan tot later gebruik.
Breng de kokosmelk met de rest van de suiker en citroengraspoeder (sereh) aan de kook en zet dan de warmtebron laag. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de hete kokosmelk, laat niet meer koken! Giet het mengsel over in een schaal en zet in een pan met koud water.
Klop met een garde tot de kokosmelk iets is afgekoeld en klop dan de mangopuree en 1 theelepel limoenrasp gelijkmatig erdoorheen.
Verdeel over 4 schaaltjes en laat helemaal afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Serveer de pudding met een scheutje limoensiroop.
Bron: Boodschappen