- 2 eetl. harissa + 4 theel.
- 1 eetl. honing
- 1 theel. pimentón
- 4 kip dijlapjes (500 g)
- 3 eetl. olijfolie
- 4 sjalotten, in kwarten
- 4 teentjes knoflook, gepeld
- 2 tomaten, in vieren
- 2 paprika's, in grove stukken
- zout & peper
- 1/2 citroen
- snufje za'atar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de 4 theel. harissa met honing en pimentón en bestrijk de kip ermee. Bak de kip in 2 eetl olijfolie even aan in een bakpan tot lichtbruin. Leg sjalotten, knoflook, tomaten en paprika in een ovenschaal of braadslede. Meng de rest van de olijfolie, 2 eetl. harissa en zout en peper erdoor. Leg de kip erbovenop. Bak 30 min. in de oven. Knijp voor het serveren de citroen over de kip. Bestrooi met een beetje za'atar. Lekker met platbrood en yoghurt.
Bron: Lekker (W)eten