- 500 gr rundergehakt (of half-om-half)
- 50 gr. geraspte Parmezaan + extra
- 1 theel. venkelzaad, gekneusd
- 50 gr. vers broodkruim
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 venkelknol, fijngesneden
- 1 wortel, fijngesneden (of geraspt)
- 400 gr. blokjes tomaat of tomatensaus
- wat suiker
- handvol gehakte bladpeterselie
Doe gehakt, parmezaan, venkelzaad, broodkruim en knoflook in een kom. Voeg zout en peper toe en kneed alles goed door elkaar. Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot. Zet een half uur in de koelkast en bak ze daarna op middelhoog vuur rondom bruin. Leg op een bord.
Bak ui, venkel en wortel in 8 minuten goudbruin. Voeg de tomaat toe, vul het blikje met water en voeg dat ook toe. Suiker erbij. Breng aan de kook, doe de balletjes erbij en laat stoven tot ze gaar zijn en de saus is ingedikt. Eventueel een gedeelte van de saus pureren. Voeg peterselie en parmezaanse kaas toe en serveer. Lekker met stokbrood.
Bron: Jamie Magazine