- 1 kilo kipfilet (of kip van 1-2 kg)
- 4 stukken gember ter grootte van duim
- zout en peper
- 2 rode en 2 gele paprika's
- 4 rode uien
- 2 spaanse pepers
- 1 verse ananas
- 1 theel. venkelpoeder
- 2 eetl. suiker
- 6 eetl. balsamico-azijn
- handvol verse peterselie
Bestrooi de kip royaal met zout en peper en prop vol met een mengsel van gember en peterselie. Snijd paprika's, uien, pepertjes en ananas en leg in de braadpan. Olijfolie erbij. Zout, peper en venkel erover. Roeren. Kip erover en 1 uur in midden van oven van 190 graden. Haal de kip met de helft van de groenten eruit. Pureer de rest met suiker, azijn, peper en zout. Eventueel wat kokend water erbij om de saus te verdunnen.
Lekker met roergebakken noedels of wat gekookte rijst.
Bron: Jamie Oliver