Wat doe je met overrijpe bananen? Zeker niet weggooien. Want je maakt er deze lekkere pannenkoekjes mee. Ze zijn zo gemaakt en heerlijk als lunch. Geef er wat vers fruit met wat noten bij en je maakt er een supergezonde lunch van!
- 1 (over)rijpe banaan
- 1 ei
- 3 eetl. zelfrijzend bakmeel
- scheutje melk
- zonnebloemolie
Pureer met de staafmixer de banaan en meng er het ei door. Klop dan het meel en de melk erdoor en het beslag is klaar. Giet in een koekenpan een scheutje olie en vorm van het beslag 3 kleine pannenkoekjes. Bak ze aan beide kanten bruin en dien op met stroop!
Variatie (gezonder door de havermout):
- 75 gr. havermoutmeel (havermout halve minuut pulseren in keukenmachine)
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 1 flinke eetl. Griekse yoghurt
- 1/2 theel. bakpoeder
- snuf zout
- boter of olie om in te bakken.
Voeg de eieren en banaan toe aan het havermoutmeel en pulseer in de keukenmachine tot je een glad, ietwat lobbig beslag hebt. Meng met een lepel de yoghurt en het bakpoeder erdoor met een snuf zout. Verhit de olie of boter en schep er ca. 2 eetl. beslag in. Bak de pannenkoeken om en om goudbruin. Serveer met vers fruit, noten, yoghurt en wat maple syrup. Heerlijk!