Pagina's

zondag 3 november 2019

Schorseneren, bijna puur











  • 1 kg schorseneren (vuil gewicht0
  • boter
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes tijm

Blancheer de schorseneren beetgaar. Veeg de pan droog, smelt er een klont boter in en voeg knoflook toe. Schud er als de knoflook glazig is de schorseneren en tijmblaadjes door. Maak op smaak met zout en peper.

Variaties:
  • Meng er evt. gebakken champignons door.
  • Vervang boter door creme fraiche
  • Zet sjalot en knoflook aan, blus af met witte wijn. Voeg een scheut room, tijm, peper en zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager. Blancheer ondertussen de schorseneren en meng ze door de ingekookte roomsaus.
Serveren met aardappelgratin of pommes duchesse.

Bron: Groentebijbel, Mari Maris

Populaire recepten