Pagina's

zaterdag 2 november 2019

Pittige koolraapsoep met munt

  • 1 koolraap (ca. 1 kilo)
  • 1 rode peper
  • 1 kleine ui, in stukken
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 2 theel. karwijzaad
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • handvol muntblaadjes

Schil de koolraap en snijd in blokjes. Snijd de steelaanzet van de peper. Wrijf, met de opening naar beneden, de peper tussen je handen boven een kom zodat de zaadjes eruit vallen, maar je wel de pikantheid van de zaadlijsten behoudt. Snijd de peper in stukken en doe ze met de ui, knoflook, karwijzaad en 2 eetl. olijfolie in de hakmolen van de staafmixer. Pureer tot een gladde pasta. Bak de pasta 2 min. zachtjes in 2 eetl. olijfolie tot de geuren goed vrijkomen. Voeg koolraap toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de koolraap in 15 min. zachtjes gaar. Pureer de soep grof met de staafmixer. Pureer 'm niet helemaal glad. Breng op smaak met zout en garneer met de munt. 

Bron: Soep bij Janneke thuis

Populaire recepten