- 1 kilo aardperen
- 2 sneetjes brood
- 1 citroen
- 2-3 teentjes knoflook, gehakt
- 300 ml. creme fraiche
- Parmezaanse kaas
- handje tijm
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verkruimel het brood en doe in een kommetje. Schil de aardperen met een dunschiller, evt. kan je de schil erom heen laten. Als je hiervoor kiest, was de aardperen dan goed. Snij de aardperen in schijfjes en doe ze in een kom. Pers de citroen uit en doe het sap in de kom bij de aardperen. Voeg knoflook toe. Hak verse tijm en doe de helft bij de aardperen, houdt de rest apart. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de crème fraîche toe aan het mengsel, roer goed en doe het in een ovenschaal. Meng de broodkruimels, de rest van de tijm en de overgebleven Parmezaanse kaas met wat peper en zout naar smaak. Strooi het broodkruim over de aardperen en sprenkel er wat olijfolie over. Bak de aardperen ongeveer 30 minuten in de oven. Het gerecht is klaar wanneer de aardperen zacht zijn en de broodkruimels mooi goudbruin. Lekker om te serveren met een groene salade.
Bron: The Naked Chef is terug van Jamie Oliver