Pagina's

zaterdag 1 juni 2019

Rabarbercompote met aardbeien













  • 500 gr. rabarber, in stukken van 2 cm
  • 250 gr. aardbeien, in partjes 
  • 1 vanillestokje 
  • 100 gr. witte basterdsuiker (of minder) 
  • 1 sinaasappel 

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er uit. Doe de rabarber en vanille met het sinaasappelsap en de suiker in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber onder af en toe roeren in ca. 10 min. gaar. Voeg de aardbeien toe en laat kort meekoken. Lekker door yoghurt of met een bolletje vanille-ijs. 

Bewaartip: In een gesteriliseerde, afgesloten pot in de koelkast is de compote 2 weken houdbaar. 

De pot steriliseren? Was de pot en deksel met afwasmiddel en spoel ze af of doe ze in de vaatwasser. Kook de pot met de deksel los in een grote pan water ca. 15 min., vlak voordat je ze gaat gebruiken. Vul de hete pot met de hete compote en draai de deksel erop terwijl het nog heet is. Invriezen kan uiteraard ook! 

 Bron: Zelfmaakrecepten

Populaire recepten