Pagina's

donderdag 24 augustus 2017

Burrata salade met geroosterde perziken













  • 2 el vloeibare honing
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el Tabasco chipotle
  • 6 el milde olijfolie
  • 4 verse perziken, gehalveerd
  • 75 g hazelnoten, geroosterd
  • 2 stronken witlof
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 75 g rucola
  • 300 g burrata
  • 30 g croutons

Verhit een BBQ of grillpan tot een temperatuur van 200 °C. Meng honing, mosterd, azijn en tabasco. Voeg al roerend druppelsgewijs 5/6 van de olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. 

Bestrijk de perziken met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Gril ze kort, zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten iets zachter worden. Hoe lang dat is hangt af van hoe rijp je perziken zijn.
 Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min. 

Verdeel de ui samen met de rucola en witlof over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken erover, scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met wat zwarte peper. Garneer met  hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette.

Bron: Allerhande

Populaire recepten