- 2 el vloeibare honing
- 2 tl grove mosterd
- 2 el wittewijnazijn
- 1 el Tabasco chipotle
- 6 el milde olijfolie
- 4 verse perziken, gehalveerd
- 75 g hazelnoten, geroosterd
- 2 stronken witlof
- 2 rode uien, gesnipperd
- 75 g rucola
- 300 g burrata
- 30 g croutons
Bestrijk de perziken met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Gril ze kort, zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten iets zachter worden. Hoe lang dat is hangt af van hoe rijp je perziken zijn.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min.
Verdeel de ui samen met de rucola en witlof over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken erover, scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met wat zwarte peper. Garneer met hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette.
Bron: Allerhande