- 400 gr. witte kool
- 200 gr. winterwortel, geraspt
- 3 lente-uitjes, kleine ringetjes
- handje koriander, fijngehakt
- 2 eetl. sesamzaad, geroosterd
- 2 limoenen
- 2 cm gember
- 3 eetl. mayonaise
- 2 theel. sriracha (of sambal, of dijon-mosterd)
- 1 theel. komijn
- 1/2 eetl. poedersuiker (of honing of ahornsiroop)
Rasp de schil van 1 limoen fijn boven een kom. Pers ze daarna allebei uit. Rasp ook de gember en roer de overige ingrediënten door de dressing.
Schaaf de kool fijn en doe in een grote kom met een flinke snuf zout en kneed/knijp/masseer een paar minuten, want daar wordt de kool lekker mals van. Laat even staan.
Meng de wortel, ui en koriander samen met de dressing door de kool. Laat gerust even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Serveren met loempiaatjes voor een lichte maaltijd of als bijgerecht bij een broodje pulled jackfruit of een oosters gerecht.
Variatie: rozijnen, appel, walnoten.
Bron: Karin Luiten