- 500 gr. rundergehakt
- 45 gr. paneermeel
- 2 eetl. mosterd
- 1 eetl. paprikapoeder
- 1 ei
- bosje peterselie, fijngehakt
Voor de saus:
- 2 paprika's, in smalle reepjes
- 400 gr. champignons, in plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 eetl. paprikapoeder
- 70 gr. tomatenpuree
- 1 runderbouillonblokje
- 200 ml. slagroom
- worcestersaus, tabasco of wat chilisaus voor extra pit
- eventueel maizena om de saus te binden
Doe alle ingrediënten voor het gehakt (helft van de peterselie) in een kom en voeg zout en peper toe. Kneed door elkaar en draai er zo'n 20 gehaktballetjes van. Bak ze rondom bruin in een pan, maar bak ze niet te gaar, want ze garen verder in de saus. Schep ze uit de pan.
Bak de paprika's, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet op hoog vuur. Tot de groenten geslonken zijn. Voeg tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 250 ml. water en de room toe. Voor wat extra pit kun je eventueel wat chilisaus toevoegen. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 min. zachtjes pruttelen tot de balletjes gaar zijn en het vocht iets is ingedikt.
Eventueel kun je de saus binden met wat maizena. Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.
Lekker met een (groene) salade, pasta en/of wittebonenpuree.
Bron: Keukenliefde.nl