Pagina's

woensdag 26 oktober 2016

Espresso-walnootslices













  • 400 gr. volkoren biscuitjes
  • 175 gr. boter
  • 1 blik gecondenseerde melk (of volle koffiemelk)
  • 100 ml. espressokoffie (koud)
  • 100 gr. walnoten, grof gehakt
Voor het glazuur:

  • 400 gr. roomkaas
  • 150 gr. poedersuiker
  • 60 ml. espressokoffie (koud)
  • 100 gr. walnoten, grof gehakt

Verkruimel de biscuitjes grof in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de gecondenseerde melk en espresso erdoor tot een soort karamel ontstaat. Meng de koekkruimels en de walnoten door het koffiemengsel en verdeel over de bakplaat. Strijk deze bodem met de achterkant van een vochtige lepel glad en druk goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven. Klop intussen voor het glazuur de roomkaas glad en voeg de poedersuiker geleidelijk toe. Giet de espresso erbij en meng goed. Verdeel het koffieglazuur over de bodem en bestrooi met de walnoten. Zet de bakplaat met de koek circa 8 uur in de koelkast. Snijd er plakken of repen van en serveer met een kop koffie. 

Bron: Boodschappen

Populaire recepten