Pagina's

donderdag 11 februari 2016

Mango-cheesecake













  • 200 gr. biscuitjes naar keuze
  • 100 gr. boter
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 mango, in blokjes
  • 200 gr. slagroom
  • 100 gr. poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr. roomkaas
  • 1 zakje witte paaseitjes
  • 2 takjes munt
  • poedersuiker om te bestuiven
  • springvorm van 22-24 cm

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes in de keukenmachine tot gruis. Smelt de boter en giet dit bij de koekkruimels terwijl de machine kort draait. Druk uit op de bodem van de springvorm en laat afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast. 

Week de gelatine in koud water. Pureer de mango. Knijp de gelatine uit en los op in 2 eetlepels heet water. Klop dit goed door de mangopuree. Klop de slagroom stijf met de helft van de poedersuiker. Klop de roomkaas goed los met de rest van de poeder- en vanillesuiker en klop de mangopuree erdoor tot een glad mengsel. Spatel de slagroom door de mangoroom. Giet deze vulling op de koekbodem en schud om luchtbellen te voorkomen. 

Laat afgedekt 1 nacht of minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de taart uit de springvorm en zet op een platte schaal. Garneer met paaseitjes en muntblaadjes. Bestuif licht met poedersuiker.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten